Hem
in english, please!
     Hem | Modellportfolio | Priser | Gör om dig | Brudfotografering | Barnfotografering

Fotografering

Att fota sig
Alla modeller vill ha en egen image. En portfolio är lika originell som människan, det finns inte två likadana. För att fotografen lättare skall kunna förstå vad för slags image just du vill ha och vilken stil du gillar, är det bra om du innan fototillfället tittar i tidningar och dylikt för att se ut bilder som du gillar, och kanske vill ha på dig själv. Tänk igenom fotograferingen och fundera på hur just du vill ha det. En professionell make-up-artist hjälper dessutom till innan och under fotograferingen.

Sen då?
Då det är dags att fota sig är det en stor fördel att du övat olika poser framför en spegel innan så att du ser hur du passar i olika ställningar och när du ser bäst ut. Öva också de poser du valt ur tidningarna. Det kanske känns löjligt men du har stor nytta av det när du väl står framför kameran. Se till att kvällen innan plocka fram alla kläder och accesoarer så att du inte behöver stressa nästa dag. Detta hjälper även den mest nervösa att vara lite lugnare. Är du väl förberedd kan du bara ta det lugnt.

Framför kameran
Fotografen kan inte tvinga dig att ta bilder du inte vill, hon/han kan bara komma med förslag. Det är du som bestämmer över kameran, inte tvärt om. Lek med kameran. Slappna av. Det är du som är stjärnan! Kom ihåg att fotografen sett många människor "fåna" sig framför kameran. Det kanske känns ovanligt eller löjligt för dig, men för fotografen är detta vardagsmat och ett jobb som denne gillar. Han/hon tänker inte: "Vad fet hon är" eller "Va dum hon ser ut". Fotografen har förståelse för om du är nervös eller har svårt att agera framför kameran. Be om hjälp om det känns svårt. Trots allt är du kund, och kunden har alltid rätt!

Lycka till!

Läs mer om pris och innehållProffsmodeller Barnmodeller Talanger
Tel:031 - 85 72 32
Fax:031 - 85 72 33
E-mail:info@newtalent.se
Copyright © 2012 NewTalent Model & Casting. Alla rättigheter är reserverade.

Information på denna sida, inkluderande, men ej begränsat till, text, bilder, ljud, är upphovsrättsskyddat material enligt Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk, och får ej återges, överföras, distribueras eller sparas utan skriftligt medgivande från NewTalent.

Rättsliga åtgärder enligt 7 kap samma lag vidtages mot dem som bryter mot upphovsrätten, medförande skadestånd, böter eller fängelsestraff.